"Earthing" Aarding als natuurlijke heler

Wat is aarden?

Je kan je lichaam aarden door blootvoets verbinding te maken met het aardoppervlak. Blootstelling aan de grond zorgt voor een elektrische ‘voedingsstof’ in de vorm van vrije elektronen. Net zoals vitamine D hebben we ook deze ‘vitaminen’ nodig om ons lichaam vitaal en gezond te houden. Een tekort op lange termijn zorgt voor chronische ontstekingen die langzaam je lichaam binnensluipen. En aangezien de wetenschap ondertussen weet dat inflammatie de oorzaak is van alle welvaartziekten zou dit wel eens de oplossing kunnen zijn om ons lichaam in balans te houden.

Denk er maar eens over na van hoe we geëvolueerd zijn als mens en ons hebben afgesloten van het contact met de aarde. Onze blote voeten, met hun uitgebreide netwerk van zenuwuiteinden komen zelden nog in contact met de aarde. We lopen ganse dagen geïsoleerd rond op onze rubberen zolen en brengen onze vrije tijd meestal binnen door. We hebben helemaal geen voeling meer met de natuur en kunnen dankzij deze levensstijl ons niet meer voorzien van onze vrije elektronen. We zeggen vaak, ik moet opladen, ik heb zon nodig maar beseffen niet dat ons lichaam elektrisch opladen net zo belangrijk is. Dit is onze ontbrekende schakel!

Wat is inflamm-aging?

De toegenomen aandacht voor ontstekingen in de medische wereld heeft tot een nieuwe term geleid: ‘inflamm-aging’, een samenvoeging van inflammation (ontsteking) en aging veroudering). Wetenschappelijke onderzoekers beschreven dit zo om de toestand van toenemende ontstekingsgraad en de vermindering van het vermogen om met stress te kunnen omgaan als de twee belangrijkste oorzaken van het verouderingsproces.
De vrije elektronen uit onze aarde zorgen ervoor dat de vrije radicalen (agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam) worden gevoed waardoor je ze deactiveert, en daarom werkt aarden als anti-oxidant, en het zijn deze anti-oxidanten die ons lichaam jong houden.
Omdat we stress onmogelijk kunnen vermijden in onze huidige samenleving moeten we er ons tegen wapenen, dit kan je doen door je lichaam de nodige gezonde voeding te bieden en regelmatig tijd vrij te maken voor jezelf door bijvoorbeeld wat meer op je yogamatje te staan en dagelijks een kort meditatie momentje in te lassen. Maar we weten ook al langer dan vandaag dat de natuur één van de beste stresskillers is. Door 15min per dag met blote voeten door je tuin te wandelen zal je cortisol gehalte (stresshormoon) aanzienlijk verlagen en zal je heel snel de veranderingen opmerken in onder andere je slaappatroon maar ook je gedrag. Onze zolen van onze voeten Tip: als je dit in de ochtend doet wanneer het gras vochtig is werkt dit dubbel zo goed omdat water een sterke geleider is.

Nu je weet dat stress en ontsteking bijna altijd de oorzaak is van de onderliggende ziekte is het niet gek dat we overspoeld worden met auto-immuunziekten en kanker.
Kies dus vandaag nog voor een bewustere levensstijl en geloof in het zelf genezend mechanisme van je lichaam. Moeder natuur zal je graag helpen!

Wat zijn de voordelen van aarden?

Je lichaam aarden helpt je op korte termijn de onstekingsniveau’s op wonderbaarlijke wijze te verminderen, daarom zijn veel mensen ook geholpen bij het bestrijden van hun chronische pijn.
Het zal je cortisol gehalte reduceren waardoor je minder stress in je lichaam zal hebben, hierdoor zal je slaap aanzienlijk verbeteren en je bioritme overeenstemmen met dat van de natuur. Doordat je cortisol gehalte gaat dalen zal je gemoedstoestand ook verbeteren en zal je minder last hebben van prikkelbaarheid.

Een gratis verjongingskuur waardoor we energieker door het leven zullen gaan want het gaat het verouderingsproces tegen dankzij de veelvuldige anti-oxidanten.
Maar ook allerlei klachten zoals spierpijnen, hoofdpijn, hormonale disbalans en menstruatieklachten zullen verbeteren doordat het genezingsproces wordt versneld, ook je spieren zullen dus sneller herstellen na intensieve sportbeoefening.

Doordat het de biologische ritmes van van het lichaam normaliseert werkt aarden ook uitstekend bij een jetlag, er zijn oneindige getuigenissen die hebben ervaren dat ze volledig verlost waren van hun jetlag na 15 min contact te maken met hun blote voeten en het gras en /of de aarde.

We kunnen de dag van vandaag de vele schadelijke en gevaarlijke elektromagnetische velden onmogelijk nog vermijden, daarom is het belangrijk dat we er ons tegen beschermen.
Aarden werkt als een paraplu:

Hoe kan ik mezelf aarden?

De meeste mensen gaan zichzelf bewust of onbewust aarden tijdens het tuinieren, kamperen, blotevoetenpad, contact met het strand en de zee of ze lopen gewoon iedere dag even in de tuin.
Natuurlijk moeten we realistisch zijn, we kunnen niet altijd en overal met onze blote voeten buiten lopen, het moet wel een aangenaam gevoel blijven, denk maar aan onveilige ondergronden of de winter, ik denk niet dat aarden populair zou zijn als we steeds met bevroren tenen in de kou zouden staan aarden.

Gelukkig zijn er vele alternatieven op de markt om je binnenshuis en s’ nachts ook met de aarde te verbinden.
Enkele voorbeelden op een rijtje:
Aardingslaken, aardingsmatras, aardingsslaapzak, aardingsmatten in alle formaten voor bijvoorbeeld onder je voeten te plaatsen als je werkt aan je computer en zelfs yoga aardingsmatten.
Vele topsporters kennen al langer het geheim van aarden omdat ze ondervonden dat ze veel beter presteerden en recupereerden, hieruit zijn de aardingsschoenen geboren en zijn er zelfs aarding strips op de markt gebracht dat je bevestigd aan je schoenen.

Caro Pura Vida in contact met de aarde.

Ikzelf mediteer zo vaak mogelijk met blote voeten in de tuin en ga wanneer het lekker weer is mijn yogamat achterwege laten om me op deze manier nog beter te gronden. Ook durven wij vaak onze schoenen uit te trekken tijdens natuurwandelingen. Voor mij is dit meer dan aarden, een zalige beleving van vrijheid en lichtheid en een gevoel van verbinding met de natuur EN tegelijkertijg heb je een drukpuntmassage. 😉 Zeker de moeite waard om eens uit te testen, zo kan je zelf ondervinden wat zo iets simpels zal teweeg brengen in je lichaam.
Om mijn lichaam s’nachts in balans te houden slaap ik op een aardingslaken dat is ingeplugd in het stopcontact.
Ik raad je zeker aan om het interessante boek van Clint Ober te lezen. ( klik op de link hieronder om te bestellen)
Aarden heeft mij heel wat voordelen gebracht en omdat het zo simpel, goedkoop maar vooral helend is vind ik dat iedereen het zou moeten doen want een gelukkig, gezond en gebalanceerd lichaam en leven is je geboorterecht! Wil je graag het magische ervaren van de combinatie van yoga en earthing? Volg dan samen met mij deze gratis yogaflow voor meer balans en stabiliteit.
Een ideale les om op je blote voeten mee te volgen zodat je je lichaam kan gronden in de aarde.
Ik zie je graag op je matje.
Namasté,
Caro