CARO PURA VIDA

CARO : puurheid en balans

PURA VIDA : PUUR LEVENhet DNA van Costa Rica. Een ecologisch paradijs dat al mijn waarden weerspiegelt. Een land waar ik mijn hart heb verloren, een tweede thuis en dit vooral door de openhartigheid van de mensen, de prachtige natuur, de gezonde levensstijl en de zon natuurlijk!

WELKOM

Ik ben Caroline Peynshaert, freelance Yogateacher. Ik ben al lange tijd enorm gepassioneerd door yoga en alles wat met gezondheid te maken heeft. Mijn doel is om al mijn passie en ervaringen te delen met jullie. Zelf kwam mijn transformatieproces voort uit een burn-out, wat ik nu zie als het beste wat me ooit is overkomen. Je hebt geen voeling meer met jezelf, je lichaam wil je wat vertellen… Hoe je terug in contact komt met jezelf en je balans terug vindt is voor iedereen anders maar één ding is zeker…

Yoga werkt magisch en kan voor IEDEREEN de deuren openen naar een gezonder en gelukkiger leven.

                                         YOGA ‘Waarom blijf je in de gevangenis terwijl de deur zo wijd openstaat?’             Rumi

In eerste instantie koos ik yoga om voor mijn fysieke lichaam te zorgen. Ik leerde de asanas(yogahoudingen) en al gauw vond ik routine in mijn practice. Dit voelde goed, dit voelde juist, dit voelde mij.

Automatisch verruimde mijn interesse en werd mediteren onderdeel van mijn ochtend en avondritueel. Ik besefte dat er iets veranderde in mijn (onder)bewustzijn. Opeens wist ik wie ik was en wat mijn doel was in het leven.

Na talloze opleidingen en workshops, o.a. tantra, mantra’s, chakras, reiki,.. leerde ik met energieën werken en wist ik tot wat we als mens in staat zijn. Ik besefte al gauw dat onze adem een magisch instrument is waarmee we onze gedachten en ons hele leven onder controle kunnen krijgen. Opeens snapte ik de werking van onze geest en paste al gauw synchronisatie toe in mijn leven.

En zo werden dromen werkelijkheid…

Het was duidelijk, mijn passie was te groot, dit moest ik delen!

Ik volgde mijn teachertraining voor Hatha Yoga bij yogalife en transformeerde tot een professionele yogateacher. Mijn ambitie is om verdere opleidingen te volgen en mij op termijn te specialiseren.

UKELELE/ sing & play

Once upon a time I fell in love…

Schoonheid, eenvoud en een prachtig geluid!

Daar was onze eerste kennismaking, een samensmelting van klank en liefde.

Ik leerde op enkele uren zingen en spelen tegelijkertijd en had nog nooit een instrument vastgehouden. En..IEDEREEN kan het! Geloof me, ik kon ook niet zingen!

Ondertussen zijn mantra’s zingen op mijn Ukelele een gezonde verslaving geworden die mij helpen bij mijn spirituele ontplooiing.

Een tweede passie werd geboren en opnieuw..dit moest ik delen.

Weetje: je kan niet zingen en denken op hetzelfde moment, ideaal dus om je hoofd leeg te maken en tot rust te komen, ondertussen voel je het vuur en de liefde in je lichaam stromen en werk je automatisch aan je emoties.

VOEDING

Ongelofelijk wat voeding doet met je lichaam! Inderdaad je bent wat je eet!

Tijdens mijn burn-out zat ik volledig vast in een vicieuze cirkel van vreetbuien, de drang naar suikers was zo groot dat ik mezelf niet meer onder controle had en  een eetstoornis ontwikkelde. En terug..dit zie ik nu als een geschenk. Dankzij deze ervaring weet ik perfect hoe ik mensen kan begeleiden naar een gezondere levensstijl. Ook hier werd deze passie een deel van mezelf en mijn leven.Gezonde plantaardige voeding staat centraal in mijn leven en helpt mij om de beste versie van mezelf te zijn, het zorgt ervoor dat mijn voeling met mijn fysieke lichaam optimaal is, ik word op deze manier één met mijn bewegingsapparaat.

Momenteel ben ik in opleiding als holistisch gezondheidscoach waar ik vanaf volgend jaar mee aan de slag ga om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar het worden van de beste versie van zichzelf. Het is mijn doel om jullie te laten ervaren welke impact voeding heeft op het lichaam.

GEZONDHEID IS EEN STAAT VAN COMPLETE HARMONIE VAN HET LICHAAM, DE GEEST EN DE ZIEL.

Ook behaalde ik een certificaat als hulpkok en specialiseerde me verder in de vegetarische, veganistische en gezonde keuken.

In de toekomst zou ik ook deze passie met jullie willen delen tijdens kookworkshops.

Mijn visie: eet zo puur mogelijk, het houdt je lichaam in balans. Als je je lichaam van binnenin voedt, ga je dit uiterlijk ook uitstralen..je lichaam zal je dankbaar zijn!

PLANTS ‘All good things are wild and free’

Alles wat groeit…zo fascinerend! Caro krijgt er niet genoeg van! We stoppen een zaadje in de grond, geven het water en liefde en de rest laten we over aan het universum…

Wonderbaarlijk wat de natuur met het leven doet!

Voor mij is dit nauw verbonden met yoga want tijdens de lessen worden onze zaadjes geplant, de tijd helpt deze zaadjes transformeren. Daarom leg ik in mijn yogalessen de focus op de ademhaling en help ik jullie dichter bij jullie zelf te komen. Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling zijn daar het resultaat van.

Tip van Caro: Let go and trust the universe!

Namasté,

Caro x