RELAXATIE THERAPIE

Alles draait om BALANS!

We hebben maar één doel in de relaxatie therapie..onze stresshormonen laten dalen en ons lichaam in balans brengen!
Je mag een coctail verwachten van ademhalings-technieken, meditatie, mindfulness en eventueel enkele zachte yogahoudingen,..
Een uniek programma op maat waar we ons onderbewustzijn gaan aanspreken en activeren door middel van meditatie technieken.
Professionele begeleiding naar een correcte ademhaling, alsook het aanleren van ademhalings-technieken die in bepaalde situaties kunnen helpen om je lichaam onder controle te houden en allerlei klachten te verminderen.
Omdat we stress onmogelijk kunnen vermijden in onze huidige samenleving moeten we er ons tegen wapenen, dit kan je doen door je lichaam de nodige rust te bieden en regelmatig tijd vrij te maken voor jezelf door dagelijks een kort meditatie momentje in te lassen of door simpel weg terug bewust te worden van onze (correcte) ademhaling.
Je cortisol gehalte (stresshormoon) zal aanzienlijk verlagen en je zal heel snel de veranderingen opmerken in onder andere je slaappatroon maar ook je gedrag. 

Relaxatie als helende kracht

Heb je er moeite mee om je lichaam tot rust te brengen? Ben je te vaak in een gejaagde staat? Ben je lichamelijk en/of geestelijk uit balans? Of heb je zelfs klachten die langzaam leiden naar ziekte?
Dan is het hoogtijd om aan de handrem te trekken en over te schakelen naar een relaxerende staat, zo komen al je systemen terug in balans zodat ze op een vlotte manier kunnen communiceren en verbinding maken.
Een begeleidende sessie op wekelijkse basis kan een enorme ondersteuning bieden bij het helingsproces van heel wat aandoeningen, 
Relaxatie therapie werkt heel goed bij auto-immuunziekten, hormonale problemen, burn-out, depressie, angststoornissen, hoog-sensitiviteit, slaapproblemen, ademhalingsproblemen, spijsverteringsklachten, chronische ontsteking,…

Dat ademhalen belangrijk is spreekt voor zich. Ons leven begint met een ademhaling en eindigt met één laatste ademhaling. Toch doen we dit vaak niet op de juiste manier. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de meerderheid van de mensen, maar 30% van hun ademhalingscapaciteit gebruikt.
We ademen voornamelijk onbewust, terwijl bewust ademhalen de sleutel kan zijn voor heel wat problemen.
Een goede ademhaling heeft effect op ons lichamelijke en emotionele gezondheid. 
Het vermindert depressieve gevoelens, angst, chronische hyperventilatie, verlaagt de bloeddruk, bevordert de concentratie en zorgt voor meer zuurstof in de hersenen.
Ook brengt het ons terug dichter bij onszelf, we krijgen terug voeling met ons fysieke lichaam en creëren ruimte in onze geest waardoor onze gedachten niet langer de vrije loop gaan, hierdoor kunnen we bewust worden, terug volledig aanwezig zijn in het moment.
Stress is momenteel het grootste probleem in het hedendaagse leven. Velen van ons voelen zich constant gehaast, overweldigd en angstig. Ons zenuwstelsel is vaak overactief en gaat over in fight en flight modus.
Als we dit probleem op langere termijn blijven ervaren kan dit onze emotinele staat verzieken en ligt depressie op de loer.
Daarom is het nu belangrijker dan ooit om ademhalingsoefeningen aan te leren om je te helpen ontspannen, hierdoor activeer je het parasympatisch zenuwstelsel en zal langzaam stress uit je leven verdwijnen.

Een investering die je leven voorgoed zal veranderen.

Vanaf € 49,50 per sessie

Heb je interesse? Contacteer ons via email en maak een afspraak