Homemade RAW vegan taart!
Mijn favoriete homemade RAW vegan taart!
Plantaardige voeding saai??? NO WAY!
Welkom bewuste yogi,
Allereerst…de bedoeling van deze blog is om jou te inspireren en niet om jou te veranderen.
Het zou fijn zijn jou te kunnen motiveren om af en toe eens plantaardig te koken en te ondekken hoe lekker en kleurrijk deze gezonde maaltijden kunnen zijn.
Dus als ik jou trigger met het woord vegan of plantbased, lees dan verder en ontdek mijn favoriete homemade RAW vegan taart!
Waarom kiest Caro Pura Vida voor een plantaardige levensstijl?
I FLOW WITH LIFE!
Voor mij is dit mijn geheim naar een klare geest die ik op een vloeiende manier onder controle heb. Mijn fysieke lichaam blijft clean en sterk en mijn zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. Voor mij betekent dit een leven zonder inflammatie (ontsteking), weet dat veel auto-imuunziekten en oververmoeidheid voortkomen uit inflammatie.
Ook zorgt mijn pure levensstijl ervoor dat ik als mens de capaciteit heb om mezelf te ontwikkelen op alle niveaus. Ook geestelijke en spirituele inzichten vloeien heel natuurlijk. Dankzij al deze voordelen breng ik mijn yoga practice naar een hoger level, het is alsof je terug gaat naar je true nature!
Wist je dat overvloedige, negatieve gedachten (the monkey mind) voor een groot deel voortkomen uit verkeerde voedingskeuzes.
Denk aan verkeerde oliën, dierlijke producten, bewerkte toxische producten, geraffineerde suikers,…
Wie zou jij zijn als je je lichaam kan besturen vanuit een puur gevoel van verbinding en intuïtie??
Net zoals bij yoga kan je erover vertellen, maar dit moet je zelf beleven en ervaren. Het proberen waard want je lichaam zal je dankbaar zijn waardoor je zal stralen van vitaliteit!
Dit is voor mij al vele jaren “ the way to go “ I LOVE IT!!
Wat hebben we nodig:
> een vitamix of keukenrobot
> citoenpers
> diepvries (5min tss iedere laag)
> eventueel bakpapier om te bewaren
> bakvorm
Opgelet: het is noodzakelijk om een springvorm te gebruiken.
Ingrediënten:
Bodem:
> 200gr rauwe hazelnoten
> 200gr medoul dadels
> 25gr kokosolie
> opotioneel: raw cacoapoeder naar smaak
Vulling:
> 400gr cashewnoten (tip:laat deze een nacht weken in water)
> sap van 2 limoenen
> 2 medoul dadels
> 500gr frambozen: 1/2 voor de vulling
> 25gr kokosolie
> limoenzeste (biologisch!) naar smaak
> beetje ijskoud water ter verdunning
Topping:
> 100gr raw chocolade min 85% (bvb love schock)
> 50gr fijngemalen hazelnoten
> 20gr kokosolie

Bereiding:
> Maal de ingrediënten voor de bodem fijn en vul je bakvorm op met je eerste laag. Zet deze even in de diepvries wanneer je de volgende laag bereidt.
> Maal en mix alle ingrediënten voor de vulling. Maak je tweede laag met de helft van deze bereiding en zet even in de diepvries.
> Derde laag: schik de overige frambozen en druk even aan.
> Smeer de andere helft van het beslag er voorzichtig over en zet even in de diepvries.
> Maal en mix je topping tot een egale massa en smeer voorzichtig uit.
> Rasp limoenzeste over je kunstwerk en/of versier met fruit.
TIP1: Zet deze taart een uurtje in de diepvries zodat je ze makkelijk in stukken kan snijden. Verpak ze individueel in bakpapier en bewaar ze tot 3 maanden in je diepvries. De taart ontdooit zeer snel.
TIP2: Maak het zo gek als jezelf wil en wees creatief! Bedek de topping met fruit, voeg blauwe bessen toe aan het beslag voor een paarse kleur, creëer meerdere lagen door het beslag van de bodem dubbel te maken,..
Het is jouw feestje 😉